Dureri de stomac

Dureri de stomac

Simptome

Acestea sunt în general de scurtă durată, și implică un set de simptome deranjante care pot afecta bunăstarea generală.

Este de obicei percepută ca o durere care se situează în partea inferioară a sternului, cu spasme bruște, crampe și dureri acute în zona abdominală superioară care pot fi însoțite de balonări, greață, eructații, hiperaciditate gastrică, reflux și cefalee.

Cauze

Atacul agenților capabili să submineze integritatea structurală și funcțională a mucoasei gastrice, este cel mai des cauzată de obiceiurile alimentare nesănătoase (abuz de alcool și cafea, mese prea copioase, consumate rapid), un stil de viață dezordonat, infecții (H. Pilory). Afecțiunile psihosomatice derivate dintr-o puternică acumulare de stres psiho-fizic intens, care afectează mușchii și în consecință determină o creștere a acidității gastrice, împiedică procesele naturale de reparare a mucoasei, cu apariția durerilor de stomac, mai mult sau mai puțin intense insoțite de senzație de arsură.

Alte cauze posibile implicate în mod obișnuit în apariția acestor dureri pot fi cauzate de: digestie deficitară sau lentă, meteorism, reflux gastroesofagian, hiperaciditate gastrică, gastrită și intoleranțe alimentare.

Durerile abdominale și nutriția: ce să mănânci

În cazul durerilor abdominale, alegerea a ceea ce să mănânci poate fi fundamentală. În primul rând, este necesar să preferați o dietă bazată pe un aport zilnic adecvat de fructe (nu acide, se preferă merele) și legume.

Este mai bine să optați pentru consumul de mese mici pe bază de alimente proaspete pentru că sunt mai ușor digerabile; este important să urmați acest bun obicei mai ales seara, timp în care procesele digestive sunt fiziologic mai lente.

Un alt obicei bun este acela de a prefera alimentele digerabile (cum ar fi puiul, peștele, orezul), puțin asezonate și gătite cu metode sănătoase de gătit (abur, cuptor, grătar, fiert), evitând preparatele prea elaborate, prăjite și grase, picante și prea picante, băuturi zaharoase sau carbogazoase, pe bază de cafeina și citrice, și roșii care îngreunează digestia, încetinesc golirea gastrică și provoacă dureri.

Apa de băut la temperatura camerei se poate dovedi benefică deoarece facilitează detoxifierea. De asemenea, se recomandă utilizarea uleiului de măsline extravirgin de bună calitate deoarece îmbunătățește tranzitul intestinal și este bogat în compuși antioxidanți benefici mucoasei gastrice și intestinale. Chiar și iaurtul simplu cu fermenți lactici poate ajuta în cazul durerilor de stomac, îmbunătățind și sănătatea intestinului.

Dureri abdominale la copii

Copiii se plâng frecvent de acestea, cu dureri mai mult sau mai puțin intense percepute în partea superioară a abdomenului (uneori cu vărsături, greață și febră), din cauze multiple, inclusiv obiceiuri alimentare proaste, diferite afecțiuni psiho-somatice și asemănătoare gripei.

În funcție de motivul diferit declanșat, tulburarea va fi tratată diferit. Totuși, în general, măsurile valabile în populația adultă sunt transferabile și copiilor: optează așadar pentru o alimentație sănătoasă și corectă, evitând clasicii factori de risc și mizând pe remedii naturale din plante cu proprietăți calmante și calmante.

Remedii naturale pentru durerile abdominale

Când durerile și tulburările gastrice deranjante apar ocazional și pe perioade scurte (de exemplu când suntem supuși unui stres psiho-fizic mai mare sau în cazul unei schimbări de anotimp), există câteva remedii naturiste specifice capabile să ofere numeroase beneficii.

Dureri abdominale: remediile bazate pe plante medicinale

Plantele medicinale sunt unul dintre cele mai puternice remedii naturale împotriva durerilor abdominale.

Printre toate se remarcă proprietățile calmante ale mușețelului, mentei și valerianei, aliați excelenți în îmbunătățirea digestiei și a funcționalității sistemului gastrointestinal, în decongestionarea mucoaselor inflamate și ameliorarea durerilor de stomac (în special din cauza meselor prea grele). Puteți face o infuzie delicioasă cu aceste ierburi: pentru a o pregăti, folosiți o mână de capete și frunze de flori proaspete sau uscate (aproximativ 2 grame), pe care le lăsați la macerat aproximativ 10 minute într-o cană de apă clocotită. Odată filtrată, infuzia poate fi băută, riguros fierbinte.

Ghimbirul, de asemenea, pe lângă dezumflarea abdomenului și tonifierea stării organelor digestive, ajută la înfrângerea iritației mucoaselor și poate fi folosit pentru a calma episoadele acute de dureri de stomac. Chiar și decoctul de semințe de fenicul și frunze de salvie sau dafin, precum și infuziile cu rădăcini de lemn dulce sunt ajutoare valide.

Un excelent remediu imediat la domiciliu, și fără costuri, este apa fierbinte; a bea un pahar plin de apă fierbinte dimineața imediat ce te trezești și unul seara înainte de culcare, dilată pereții stomacului, ajută procesele digestive și ne reechilibrează organismul.

În mod paradoxal, chiar și oțetul de mere sau cidrul, consumat în înghițituri mici diluate în apă în timpul meselor sau în puțină apă călduță dimineața, poate tampona și reechilibra pH-ul organismului, aducând beneficii în caz de durere de cap și stomac din cauza refluxului.

Relaxarea așezând sticla cu apă fierbinte pe burtă, pentru a relaxa mușchii încordați, este un alt remediu valabil gratuit.

Cum te poate ajuta Dicarbocalm?

Acțiune rapidă
Contribuie la calmarea arsurilor gastrice sau a durerilor de stomac, astfel impiedicã si aparitia refluxului acid.
Acțiune prelungită
Ajutã la mentinerea efectului neutralizant asupra acidului gastric si astfel efectul calmant persistã.
Ușor de administrat
Comprimatele sunt masticabile și au un gust plăcut, mentolat.

Consultați obligatoriu medicul dumneavoastră în cazul în care simptomele persistă.

Acțiune rapidă

Contribuie la calmarea arsurilor gastrice sau a durerilor de stomac, astfel impiedicã si aparitia refluxului acid.

Acțiune prelungită

Ajutã la mentinerea efectului neutralizant asupra acidului gastric si astfel efectul calmant persistã.

Ușor de administrat

Comprimatele sunt masticabile și au un gust plăcut, mentolat.

Consultați obligatoriu medicul dumneavoastră în cazul în care simptomele persistă.